Error
  • The template for this display is not available. Please contact a Site administrator.

verslag "Paasraces" Assen

In het eerste weekend van September werden de uitgestelde Paasraces verreden op het Asser TT Circuit. Voor SWPN coureurs Lennart van Houwelingen en Frank Brouwer was het, na het moeizame weekend in Spa, een must om meteen op de vrijdag goed voor de dag te komen. Op vrijdag stonden er lange vrije trainingen gepland welke door de coureurs met beide handen aangegrepen werd om voor de kwalificaties op de zaterdag meteen een goede setup te vinden. Beide coureurs waren redelijk tevreden over het verloop van de vrije trainingen.

Kwalificaties Dutch Supersport:

Brouwer mocht na deDutch Superbike training met zijn Yamaha aantreden in de Supersport klasse en hij liet zien dat hij met de top10 mee kon. Op driekwart van de training kwam hij echter niet meer door en het bleek dat hij zijn Waterloo had gevonden achterop het circuit. Een vervelende highsider, de motor gooide de Liendenaar uit het zadel en de 12e trainingstijd die op dat moment stond bleef dus staan. De motor had de nodige schade, zelfs zoveel dat het reserveblok gemonteerd moest worden op de zaterdagavond. Ook bij de Supersport klasse werden de tijden door de natte omstandigheden niet meer verbeterd. Een geluk bij een ongeluk in dit geval.

 Foto: Ad Kievit, Wegraceinfo.nl

In de nacht van zaterdag op zondag heeft het continu geregend dus de warmup werd onder natte omstandigheden verreden bij zowel de Superbike als de Supersport klasse. De SWPN rijders hadden beiden al een hele tijd niet meer onder natte omstandigheden gereden dus was het zaak om gevoel met de regenbanden en de motorfiets te krijgen. Dat lukte en beide heren waren tevreden met deze training.

Race 1 Dutch Supersport:

Na de Superbikes startte de eerste race voor de Supersportklasse. Frank Brouwer kende een goede start maar moest in de eerste bocht flink van zijn gas en verloor maar liefst 4 plaatsen. Na een zware wedstrijd wist Frank op een 13e positie te eindigen. Frank had veel last van de polsblessure die hij opliep tijdens de eerste kwalificatie en tijdens de wedstrijd droogde de baan erg snel op waardoor het een gevecht werd met de machine en de hardslijtende banden. Desondanks was Frank tevreden met de punten en zag uit naar de tweede race die onder droge omstandigheden zou plaatsvinden.

Race 2 Dutch Supersport:

Frank startte erg goed maar ook nu vielen er rijders in de eerste bocht en Frank moest hard in de remmen om niet over een gevallen rijder te rijden en viel terug naar een 20e plaats. Na de tweede doorkomst zat hij in een groepje wat streed om de posities 14 tot en met  17. Van deze groep was hij de snelste rijder en na 3 ronden leek Frank zich op te maken voor een flinke inhaalrace. In de 4e ronde naderde hij een collegarijder richting de snelle Ramshoek. Deze coureur remde dusdanig vroeg dat Frank verrast werd en met hoge snelheid ten val kwam. In eerste instantie leek Frank in orde maar later op de zondag bracht Frank een bezoek aan het ziekenhuis en bleek uit een Rontgenfoto dat de pols van de Liendenaar gebroken is.

Reeds over 2 weken staat de volgende race van dit seizoen op het programma. Tijdens de British Superbikes in Assen zullen de Dutch Superrbikes en de Dutch Supersport klassen acte de présence geven. De vraag is of Frank Brouwer dit zal halen met het oog op zijn blessure en de opgelopen schade aan de machine maar voor SWPN zal Dutch Superbike coureur Lennart van Houwelingen in elk geval actief zijn.

Frank Brouwer:

Dit was een van de moeilijkste weekenden uit mijn carrière. In de eerste kwalificatie kwam ik na een flinke highsider op hoge snelheid te val, waardoor ik mijn pols blesseerde. De motor liep veel schade op maar mijn monteurs hebben dit snel verholpen. Ik miste de tweede kwalificatie maar verloor door de regen op dat moment geen posities. Ik had vertrouwen na de natte warmup maar al in de eerste ronde merkte ik dat ik erg weinig grip had en dat het zwaar zou worden. Ik vocht me terug in de punten waar ik wel blij mee was. De tweede wedstrijd moest het gebeuren. Echter in de eerste linkerbocht kwam ik buiten de baan en moest als laatste de race vervolgen. Dat lukte en in de derde ronde zat ik bijna weer in de punten maar bij het naderen van Ramshoek ging mijn voorganger vroeg in de ankers en kwam ik bij een snelheid van bijna 200 kilometer ten val. De motor liep weer veel schade op, en mijn toch al geblesseerde pols brak ook nog! Einde weekend, al met al een grote teleurstelling, ik had echt op meer gehoopt. Ik laat me niet uit het veld slaan en zal er alles aan doen om zo snel mogelijk weer in actie te komen op de motor!