Error
  • The template for this display is not available. Please contact a Site administrator.

ONK race 3 TT Assen

In het bijprogramma van de 83e Dutch TT stond de 3e ronde voor het ONK Supersport gepland. Op donderdagmiddag werd onder koude omstandigheden de eerste kwalificatie verreden. Aan het einde van de training bleek de snelste ronde van SWPN/Stichting Zorgeloos Kind coureur Frank Brouwer goed voor een 18e tijd. Er waren veel problemen met de voorzijde van de machine. Dit weerhield Frank ervan om goed de bochten in te sturen waardoor hij kostbare tijd liet liggen in nagenoeg alle bochten.

Foto: Ad Kievit, wegraceinfo.nl

Op vrijdagavond was de tweede kwalificatie. De baan was koud, het waaide behoorlijk maar het was gelukkig wel droog. Er waren diverse wijzigingen doorgevoerd aan de Yamaha van de Liendenaar maar Brouwer wist zijn tijd maar licht aan te scherpen. Dat deden diverse andere rijders ook en daardoor kwam hij niet verder dan een 21e startplek voor de race op zaterdag.

Zaterdag aansluitend aan de MotoGP klasse stonden de heren van de Dutch Supersportklasse aan het vertrek voor een race over 14 ronden. De start van Frank was goed en hij pakte meteen een aantal posities. Op start/finish bij de eerste doorkomst kwam hij rond de 13e positie door. Gezien de problemen tijdens de trainingen moest de wedstrijd voorzichtig opgebouwd worden om het vertrouwen in de voorzijde te vinden en dat leek te lukken. De rondetijden waren niet slecht, ondanks de harde wind. Frank bevond zich in een grote groep rijders die vochten om de posities 8 tot en met 18. De heren vochten om elke meter asfalt, en Frank wist halverwege de wedstrijd tot een 11e positie te komen maar moest toch nog een plaats prijsgeven. Winnaar werd Raymond Schouten voor Davy Thoonen en Christiaan Nobel.

Frank Brouwer: “De voorkant van de machine gaf me weinig vertrouwen tijdens de trainingen en op zaterdagavond hebben we een flinke gok moeten nemen in de afstelling van de Yamaha. Tijdens de race kreeg ik meer en meer vertrouwen en boekten we voor het eerst vooruitgang in dit weekend. Al met al is een 12e positie een degelijk resultaat als ik kijk naar de moeizame trainingen. We moeten hard aan het werk om in Zolder een goed resultaat neer te zetten, maar we gaan er voor!”

Tussenstand Dutch Supersport na TT Assen:

 

1.       Raymond Schouten, 75 punten

 

2.       Davy Thoonen, 46 punten

 

3.       Roel Hoekstra, 34 punten

 

7.    Frank Brouwer, 20 punten

Volledige tussenstand is te vinden onder Uitslagen