Error
  • The template for this display is not available. Please contact a Site administrator.

Aankondiging race Hengelo en trainingsverslag Zolder

Aankondiging race Hengelo en trainingsverslag Zolder

 

Donderdag 2 mei stapte Frank Brouwer weer op de motor nadat hij herstelde van een crash tijdens een voorjaarstraining in Spanje. Op het circuit van Zolder gaf hij de Yamaha R6 weer de sporen en legde hij de laatste meters af voordat het 2013 seizoen voor de Dutch Supersport klasse aanvangt.

 

Het circuit Zolder kenmerkt zich door enkele rechte stukken, afgewisseld met echte “stop-and-go” chicanes, iets wat ook op het circuit van Hengelo, de eerste wedstrijd op de kalender, het geval is. Het harde remmen stelde de schouder van Frank op de proef, maar aan het einde van de dag heerste er tevredenheid bij rijder en team.

 

Komende week zal Brouwer de focus geheel op de eerste wedstrijd leggen. Op 11 en 12 mei wordt er gereden op circuit “de Varsselring” in de Achterhoek en Frank wil meteen hoge ogen gooien. Naast het ONK zal ook het Belgisch Kampioenschap aantreden dus het worden grote startvelden. Op een smalle baan als Hengelo (Gelderland) is het zaak om een goede startplek te bemachtigen om vervolgens op zondag goed voor te dag te kunnen komen.

 

Frank komt in actie op de volgende tijdstippen, we proberen zo spoedig mogelijk na een training of race op twitter (kort) verslag te doen.

 

Zaterdag 11 mei:

 

10.55 uur tot 11.20 uur ONK Dutch Supersport (eerste kwalificatie)

 

14.45 uur tot 15.10 uur ONK Dutch Supersport (tweede kwalificatie)

 

Zondag 12 mei:

 

09.15 uur tot 09.25 uur ONK Dutch Supersport (warm-up)

 

13.50 uur tot circa 14.00 uur 14 Ronden ONK Dutch Supersport (race)