Error
  • The template for this display is not available. Please contact a Site administrator.

verslag Valencia dag 2

Sleutelbeenblessure voor Brouwer op laatste dag van voorjaarstraining

De Dunlop-testen kenden voor een Frank Brouwer een ongelukkig einde. Op de laatste dag kwam de Liendenaar hard ten val. Hierbij blesseerde hij zijn sleutelbeen.

De voorjaarstraining verliep voor Frank en zijn team tot de laatste dag naar absolute tevredenheid. Ook op Valencia wist het team grote stappen vooruit te zetten en een goede afstelling van de Yamaha te vinden. Slechts een paar uur voor het einde van de training sloeg het noodlot echter toch nog toe. Frank probeerde te profiteren van een sleepje van een andere rijder en probeerde hierbij aan te haken. Een langzamere BMW rijder gooide echter roet in het eten. Brouwer wilde de rijder aan de buitenkant voorbij gaan bij het aanremmen van de bocht voor het rechte stuk. De BMW coureur ging echter op het laatste moment onvoorspelbaar naar de buitenkant van de baan waardoor er voor Frank geen plaats meer was en hij de controle over de voorkant van de motor verloop. Een ongelukkige crash volgde waarbij de SWPN-coureur een scheur opliep in zijn sleutelbeen en deze tevens niet meer recht in zijn schouder zit.

Frank zelf baalt stevig van de crash, maar laat zich er niet door het uit veld slaan. “We kenden een goede voorjaarstraining en het is dan ook erg jammer dat we de Dunlop-testen zo moeten afsluiten. We moeten echter vooruitkijken en zorgen dat we zo spoedig mogelijk weer fit zijn. Ik zal er alles aan doen om de eerste race aan de start te staan en strijden voor het maximaal haalbare.”