Error
  • The template for this display is not available. Please contact a Site administrator.

verslag Albacete dag 1 en 2

De kop is er af…. De eerste meters van het seizoen 2013 zitten er inmiddels op. Na een verregende eerste dag van de Dunlop testen heeft het team op de tweede dag veel werk kunnen verzetten. Frank Brouwer wist op dinsdag 77 ronden af te leggen op het circuit van Albacete in Spanje.

De weersvoorspellingen voor de eerste trainingsdagen voorspelden niet veel goeds. Bij aankomst op Albacete was het dan ook erg koud, regende het en stond er een harde wind. De eerste trainingsdag was niet veel anders. Er konden slechts enkele ronden worden afgelegd op het Spaanse asfalt. Ook voor dag twee gaven de Spaanse weerkundigen weinig kans op droge omstandigheden. Maar geheel tegen de verwachtingen in kon er bijna de hele dag gereden worden op een droge baan. Stap voor stap heeft het team gewerkt aan een goede afstelling van het rijwielgedeelte van de Yamaha R6. Keer op keer werd er vooruitgang geboekt. Er kan dan ook teruggekeken worden op een succesvolle start van de voorjaarstraining.

Het team heeft echter nog veel werk te verzetten en zal op zowel donderdag als vrijdag op Albacete blijven trainen voordat men verhuisd voor een tweetal trainingsdagen op het circuit van Valencia.

“Wat voelt dit weer goed zeg! De training begon onstuimig met het slechtst denkbare weer maar de tweede dag heeft alles weer goedgemaakt. De voor mij nieuwe Dunlop banden hebben een goede indruk achtergelaten, iets waar ik zeer blij mee ben. De eerste echte dag op de baan hebben we gebruikt om in eerste instantie op snelheid te komen en later zijn we begonnen met vinden van een goede afstelling van het rijwielgedeelte. We zijn pas net begonnen en we hebben nog veel te doen maar een goed begin…. “aldus de nieuwe SWPN coureur Frank Brouwer die erg blij was dat hij de Yamaha R6 eindelijk weer mocht bemannen.